În centrul satului se află ridicată cu strădania credincioșilor din sat dar și a celor din comuna Sinești Biserica.
Satul Stornești face parte alături de satele Sinești, Bocnița și Osoi din frumoasa comună Sinești.
Satul este la o depărtare de aproximativ 45 km de Iași, 23 km de orașul Podu-Iloaiei și 20 Km de orașul Târgu Frumos.
Storneștiul este poziționat într-o zonă în care se îmbină armonios câmpia cu dealurile și pădurea, ceea ce face ca locuitorii acestuia să aibă ca principale îndeletniciri agricultura, creşterea păsărilor şi a animalelor, dar și prelucrarea lemnului.
În sat se remarcă clădiri socio-culturale și economice importante cum ar fi: Școala Gimnazială cu clasele I-VIII, biserica, un atelier unde se prelucrează lemnul și moara de porumb și grâu.
Storneștenii sunt buni creștini care, asemeni pădurilor seculare de stejar ce înconjoară satul, au rămas și vor rămâne statornici în credință ortodoxă, păstrând cu sfințenie valorile morale, dar și ancestralele tradiții românești.
În centrul satului, ca un far al credinței, se găsește ridicată cu strădania credincioșilor din sat, dar și a celor din comuna Sinești - BISERICA.
Până la zidirea bisericii, credincioșii din Stornești participau la slujbele ce se oficiau la Parohia Sinești, în biserica de acolo închinată „Adormirii Maicii Domnului”, ctitorie a mitropolitului Veniamin Costachi.
Anul 1989 aduce un suflu nou în sat, chiar dacă nimic nu prevestea ce avea să se întâmple în decembrie, credincioșii din Stornești, însuflețiți de preotul paroh din Sinești, Bogus Gheorghe, au început ridicarea unei biserici, sfidând prin curajul lor regimul de atunci neprieten Bisericii.
Primind donație terenul pentru noua biserică de la familia Romașcanu (Ramașcanu) Toader și Elena ( creștini evlavioși cu dragoste de Dumnezeu și de aproapele, dragoste insuflată și copiilor lor, care sunt aproape de biserica satului până în ziua de astăzi), părintele Gheorghe cu îndrăzneală și credință puternică, sprijinit în lucrarea sa de credincioși destoinici și cu frică de Dumnezeu ca domnii Gafița Gheorghe, Ioan Valeriu, Constantin Hrițcu, Vasile Boghean, Vasile Nichita, Ioan Baciu, Vasile Cotin, Ion Bârzu, Gheorghe Tomușescu și alții, la care s-au adăugat femei și copii (toți au arătat dragoste și jertfelnicie), au zidit în nici trei ani (1989-1992) o frumoasă biserică, pe care mai apoi au împodobit-o, ca pe o mireasă, cu o frumoasă pictură în tehnica fresco, executată de pictorul Maftei Virgil din localitatea Boghicea, județul Neamț.
Trebuie amintit faptul că au fost credincioși care, datorită serviciului pe care îl aveau, nu au putut contribui la lucrările efective de zidere a bisericii, însă în taină, neștiuți de nimeni au contribuit semnificativ prin ajutor financiar, moral și chiar prin relațiile ce le aveau. Unii din acești buni credincioși au fost: Petru Holicov cu fii săi, Apostol Constantin și alții, care poate nu se știu, dar Bunul Dumnezeu îi are trecuți în Cartea Vieții.
Tot în anul 1989 s-a înființat și cimitirul parohiei prin donația credincioșilor Buzincu Ioan și Maria, Baciu Dumitru și Anica.
În data de 5 septembrie 1993 biserica a fost sfințită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, biserica primind hramul „Sfânta Treime”.
În anul 1996 credincioșii Parohiei Stornești îl primesc cu emoție și bucurie pe noul preot paroh, după vrednicul preot Bogus Gheorghe, în persoana preotului Ioan Simiraș, care slujește în parohie cu multă jertfelnicie până în anul 2000 când este chemat să slujească în Parohia Hangu din județul Neamț.
În anul 2000 este numit, preot paroh Cristian Vasile care a reușit în timpul cât a slujit aici (2000-2007) să ridice o casă de prăznuire și să cumpere cu ajutorul bunilor enoriași storneșteni de la familia Ciocan o casă, cu menirea de a fi casă parohială.
Începând cu data de 1 decembrie 2007 este numit ca preot paroh, după ce mai întâi a slujit ca diacon aproape doi ani la Catedrala Mitropolitană din Iași, preotul Irimia Petru-Ionuț, care încearcă cu timp și fără timp să lucreze la mântuirea enoriașilor încredințați lui spre păstorire.
Din anul 2007 preotul Petru-Ionuț Irimia a reușit, având alături pe credincioșii săi, dar și devotați consilieri parohiali și oameni de bine, să ridice o nouă casă parohială, la care mai are de lucru, să încălzească biserica și casa de prăznuire, montând calorifere și o centrală pe lemne, de asemenea s-au montat și două aparate de aer condiționat, s-a împrejmuit și împodobit cimitirul cu gard de lemn și plasă, dar și cu o frumoasă clopotniță din lemn din care plânge duios morții un clopot, donat de domnul Ștefan Holicov.
Toate lucrările menționate mai sus, precum și altele care nu s-au consemnat aici, nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul creștinilor din Parohia Stornești, dar și al familiilor Holicov, Poftală, Prisacariu, Valeriu, Tomușescu, Mărgineanu.
Lucrări mai sunt dar cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor se vor duce toate la bun sfârșit.
Rugăm pe Bunul Dumnezeu să-Şi reverse darurile Sale peste noi toţi.